Sommar, sommar och sol

Skoterklubben har tagit paus över sommaren. Vi laddar nu batterierna inför höstens och vinterns arbete.

Vi återkommer i höst med planering av aktiviteter, förarbevisutbildningar med mera.

Trevlig sommar!

Grillkväll i Bomhus lördagen 2023-02-04

Även fast vädret inte till ge oss nå snö som ligger kvar på marken, så har vi bestämt att vi ska genomföra vår årliga grillkväll!

Om snön tyvärr inte vill komma så är det inte långt att gå, vi kommer finnas på plats oavsett hur mycket eller lite snö som kommer tills dess.

Grillkväll i Långbroarna Bomhus, vi tänder grillbrasorna ca kl. 14 så att glöden är fin till kl. 15. Kom och njut av värmen från grillglöden, umgås med likasinnade skoteråkare, prata bort några timmar. ALLA är välkomna! Vid frågor ring Per-Olov Enlund 073-6509738 (endast kvällstid)

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

Vi fick i alla fall en vit jul, härligt tycker vi! Hoppas att du haft en trevlig jul samt att du får en trevlig Nyårsafton.

Nu önskar vi på en massa snö så att vi kan se fram emot fina dagar i skoterlederna.

//Styrelsen

Äntligen går vi mot snö och vinter.

Vi hoppas självklart att vi ska få mycket snö i våra leder i vinter.

Vi planerar för fullt vårt arbete och aktiviteter inför vintern. Våra ledansvariga har redan börjat förbereda lederna inför säsongen. Om du tänker åka skoter i vinter, tänk då på att det är krav på förarbevis. Vi kommer även i vinter att arrangera förarbevisutbildningar. Så in och anmäl dig redan nu! Formulär att fylla i finns här på vår hemsida.

Förarbevisutbildningarna är en stor anledning till att vi i klubben kan sköta och sladda våra leder. Allt arbete i klubben är ideellt. Så allt överskott vi får från våra utbildningar gör att vi kan underhålla våra 300 km skoterleder i Gävle kommun.

Närmast i planeringen för klubben är snöskoternsdag som anordnas den 29 oktober. Ni kommer kunna träffa våra representanter från klubben på BikeTown i Gävle.

Vi vill även passa på att bjuda in till klubbens Årsmöte. Tid: Onsdag, 23 november kl 18.00 Plats: Sören Thyr Industrigatan 12 GSK bjuder samtliga deltagare på smörgåstårta.

Är du intresserad av att sitta med i styrelsen eller valberedningen kontakta Thomas på 073-3371841

Kör försiktigt i vinter och var rädda om er och andra som ni möter på leden. Gävle skoterklubb vill be er om att enbart köra på leden över åkrar och skogshyggen. Att ni respekterar förbudsområden och möten med andra tex skidåkare, gående, barn eller hästar. Det är inte tillåtet att köra på allmän väg, utom när du ska korsa vägen, eller köra kortast möjliga sträcka om terrängen är oframkomlig. Då är hastighetsgränsen 20 km/tim. För fler regler se fliken snöskoterregler.

Hoppas vi ses i lederna i vinter!

/Styrelsen

Säsongsavslut våren 2022

Första vintern på många år med bra tjäle i marken och frusna sjöar/vattendrag. Det var en lovande start för en bra skoterssäsong. Men tyvärr blev denna vinter inte vad vi hoppats på. Även om det kom mycket snö i omgångar så tinade den tyvärr bort alldeles för fort.

Vi går nu i sommardvala och återkommer med vårt arbete till hösten. Då skoterleder behöver röjas och aktiviteter planeras inför nästa säsong.

Om du känner att du vill hjälpa klubben kontakta våra ledansvariga för respektive område. Vår valberedning behöver även den lite förstärkning. Så hör gärna av dig ifall du känner dig manad.

Trevlig sommar och vi hörs i höst!

/Styrelsen

Februari:

Vi hoppas fortfarande att det ska komma mycket snö. Det är hårt och fint i marken men tyvärr lite snö.

Våra ledansvariga är ute på lederna och arbetar för att ge er fina leder att åka på. Vill du ha fina leder att åka? Bli medlem och ta förarbevis hos oss. Då stöder du skoterklubben i vårt ideella arbete.

Skoterresan till Kungsberget blev inställd. Skulle det komma mycket snö framöver planerar vi för en ny resa. Information om detta kan komma med kort varsel.

Skoterklubben kommer genomföra grillkvällen i Långbroarna trots att det inte finns mycket snö att åka skoter på. Se information här nedanför eller på Facebook!

Ha det bra ute på lederna och håll till höger!

//Styrelsen

Grillkväll i Bomhus lördagen 2022-02-12

Grillkväll i Långbroarna Bomhus vi tänder grillbrasorna ca 14.00 så att glöden är fin till 15.00 kom och njut av värmen från grillglöden, umgås med likasinnade skoteråkare, och prata bort några timmar. Ta med eget att grilla. ALLA är välkomna! Frågor ring: Per-Olov Enlund 073-650 97 38.(Endast kvällstid)

God jul och Gott nytt 2022!

Härligt kallt och friskt har vi återigen fått det.

Isarna ligger tjocka och marken har frusit ihop bra. Nu väntar vi bara på att snön ska komma så vi får börja åka skoter.

Har du inte förarbevis för snöskoter så rekommenderar vid dig att boka in dig på vår utbildning. Det gör du genom att fylla i anmälningsformuläret på hemsidan.

Vi har några kommande aktiviteter bland annat dagstur till Kungsberget och grillkväll i Bomhus. Information om de båda finns på hemsidan och Facebook.

När snön kommer så tänkt på

  • Åk inte ensam.
  • Tala om för någon vart du åker.
  • Använd hjälm, ryggskydd och isdubbar.
  • Övrig utrustning efter färd och område.
  • Låt ingen obehörig utan erfarenhet ”provköra” din skoter.
  • Termos med varm dryck är alltid bra.
  • Ta med förstärkningsplagg.
  • Åk förståndigt och följ skyltar och anvisningar.
  • Åkning över isar sker på egen risk, kontrollera så att de håller.

Hoppas ni alla får en god jul och gott nytt skoterår!

Med vänlig hälsning / Styrelsen

Säsongen 2021/22

Så var äntligen hösten här och förhoppningsvis snart även vintern!

Planer och arbete inför vintern pågår för fullt och behöver du förarbevis för snöskoter inför vinter så passa på och anmäl ditt intresse redan nu.

Förarbevisutbildningarna är en stor anledning till att vi i klubben kan sköta och sladda våra leder. Allt arbete i klubben är ideellt. Så allt överskott vi får från våra utbildningar gör att vi kan underhålla våra 300 km skoterleder i Gävle kommun.

Närmast i planeringen för klubben är snöskoternsdag som anordnas den 30 oktober. Ni kommer kunna träffa våra representanter från klubben på BikeTown i Gävle.

Vi vill även passa på att bjuda in till klubbens årsmöte.

Tid: Onsdag, 10 november kl 18.00
Plats: Sören Thyr Industrigatan 12

Är du intresserad av att sitta med i styrelsen eller valberedningen kontakta Thomas på 073-3371841

Blir det snö kommer flera aktiviteter att genomföras. Håll koll här på hemsidan samt Facebook så kommer vi meddela dem där.

Kör nu försiktigt i vinter och var rädda om er och andra som ni möter på leden. Gävle skoterklubb vill be er om att enbart köra på leden över åkrar och skogshyggen. Att ni respekterar förbudsområden och möten med andra tex skidåkare, gående, barn eller hästar. Det är inte tillåtet att köra på allmän väg, utom när du ska korsa vägen, eller köra kortast möjliga sträcka om terrängen är oframkomlig. Då är hastighetsgränsen 20 km/tim.

För fler regler se fliken snöskoterregler.

Vi hoppas vi ses i lederna i vinter!

/Styrelsen

Sommaruppehåll 2021

Vi vill tacka för den gångna säsongen och tar ett litet sommaruppehåll!

Det kom lite snö i år och vi hoppas att ni hann få några fina dagar i skoterspåret. Vi är riktigt glada att vi fick sådan fin uppslutning på vår grillkväll i Bomhus och att den kunde genomföras med bra säkerhet med tanke på covid-19.

Nu ser vi framåt och hoppas att ni alla kommer få en härlig sommar. Vi kommer under hösten börja planera nästa skotersäsong och får hoppas på att den blir ännu bättre än denna vinter.

Med förhoppning om mycket snö nästa säsong får ni ha det så bra i sommar!

/Styrelsen

Äntligen har det kommit lite snö i vårt område!

Som vi nu får hoppas inte töar bort allt för mycket.

Vi hoppas att ni har det trevligt ute på lederna!

Vi har fått lite samtal från markägare om skoteråkning på olämpliga platser. Så vi vill passa på att be er följa lederna samt visa respekt för människor och djur. Åk inte skoter på åkrar (följ leden där de passerar eller går över åkrar), skogsplanteringar eller vägdiken m.m. Var noga och försiktiga vid passering av vägar, järnvägar samt sjöar. Isen är tyvärr fortfarande för tunn för att åka skoter på. Så vi avråder er från att åka på sjörarna.

Klubben har nu när snön kommit börjat genomföra förarbevisutbildningar. Utbildningen är Corona-anpassad med få deltagare vid provskrivning med mera. Vill du ta skoterkort? Anmäl dig via vår hemsida

För tillfället är det olämpligt att åka skoter på en sträcka mellan Hästbo och Rörberg. Microsoft bygger i området och mycket fordon är i rörelse. Gropar och diken grävs under byggprocessen. Vilket gör att vi avråder och ber er att undvika att åka skoter i området denna säsong. Vi i styrelsen arbetar för att vi nästa säsong ska få till en bra led i området för att knyta samman vårt skoterområde i sydöst.

Vi kanske ses längs lederna!

Med vänlig hälsning / Styrelsen