Säsongen 2021/22

Så var äntligen hösten här och förhoppningsvis snart även vintern!

Planer och arbete inför vintern pågår för fullt och behöver du förarbevis för snöskoter inför vinter så passa på och anmäl ditt intresse redan nu.

Förarbevisutbildningarna är en stor anledning till att vi i klubben kan sköta och sladda våra leder. Allt arbete i klubben är ideellt. Så allt överskott vi får från våra utbildningar gör att vi kan underhålla våra 300 km skoterleder i Gävle kommun.

Närmast i planeringen för klubben är snöskoternsdag som anordnas den 30 oktober. Ni kommer kunna träffa våra representanter från klubben på BikeTown i Gävle.

Vi vill även passa på att bjuda in till klubbens årsmöte.

Tid: Onsdag, 10 november kl 18.00
Plats: Sören Thyr Industrigatan 12

Är du intresserad av att sitta med i styrelsen eller valberedningen kontakta Thomas på 073-3371841

Blir det snö kommer flera aktiviteter att genomföras. Håll koll här på hemsidan samt Facebook så kommer vi meddela dem där.

Kör nu försiktigt i vinter och var rädda om er och andra som ni möter på leden. Gävle skoterklubb vill be er om att enbart köra på leden över åkrar och skogshyggen. Att ni respekterar förbudsområden och möten med andra tex skidåkare, gående, barn eller hästar. Det är inte tillåtet att köra på allmän väg, utom när du ska korsa vägen, eller köra kortast möjliga sträcka om terrängen är oframkomlig. Då är hastighetsgränsen 20 km/tim.

För fler regler se fliken snöskoterregler.

Vi hoppas vi ses i lederna i vinter!

/Styrelsen

Sommaruppehåll 2021

Vi vill tacka för den gångna säsongen och tar ett litet sommaruppehåll!

Det kom lite snö i år och vi hoppas att ni hann få några fina dagar i skoterspåret. Vi är riktigt glada att vi fick sådan fin uppslutning på vår grillkväll i Bomhus och att den kunde genomföras med bra säkerhet med tanke på covid-19.

Nu ser vi framåt och hoppas att ni alla kommer få en härlig sommar. Vi kommer under hösten börja planera nästa skotersäsong och får hoppas på att den blir ännu bättre än denna vinter.

Med förhoppning om mycket snö nästa säsong får ni ha det så bra i sommar!

/Styrelsen

Äntligen har det kommit lite snö i vårt område!

Som vi nu får hoppas inte töar bort allt för mycket.

Vi hoppas att ni har det trevligt ute på lederna!

Vi har fått lite samtal från markägare om skoteråkning på olämpliga platser. Så vi vill passa på att be er följa lederna samt visa respekt för människor och djur. Åk inte skoter på åkrar (följ leden där de passerar eller går över åkrar), skogsplanteringar eller vägdiken m.m. Var noga och försiktiga vid passering av vägar, järnvägar samt sjöar. Isen är tyvärr fortfarande för tunn för att åka skoter på. Så vi avråder er från att åka på sjörarna.

Klubben har nu när snön kommit börjat genomföra förarbevisutbildningar. Utbildningen är Corona-anpassad med få deltagare vid provskrivning med mera. Vill du ta skoterkort? Anmäl dig via vår hemsida

För tillfället är det olämpligt att åka skoter på en sträcka mellan Hästbo och Rörberg. Microsoft bygger i området och mycket fordon är i rörelse. Gropar och diken grävs under byggprocessen. Vilket gör att vi avråder och ber er att undvika att åka skoter i området denna säsong. Vi i styrelsen arbetar för att vi nästa säsong ska få till en bra led i området för att knyta samman vårt skoterområde i sydöst.

Vi kanske ses längs lederna!

Med vänlig hälsning / Styrelsen

God jul och Gott nytt år!

Snön lyser tyvärr fortfarande med sin frånvaro, men vi hoppas att den kommer snart.

Corona gör att våra planerade aktiviteter kan komma att ställas in, beroende på folkhälsomyndighetens rekommendationer. Följ oss på hemsidan samt facebook för aktuell information om respektive aktivitet. De som för stunden är planerade är:

2020-02-06 Grillkväll i Bomhus

2020-01-30 Dagsresa till Kungsberget 

Både Corona och snöbristen ställer till problem för oss med förarbevisutbildningarna. Men vår utbildare Göran arbetar på lösning för att vi ska kunna följa FHM rekommendationer och vi andra dansar snödansen.

Skoterleder:

Vi har fått en ny sträckning av skoterleden vid Persbacka i Hille. Våra ledansvariga har varit ut och röjt för den nya sträckningen samt arbetar med att markera upp den. Den nya dragningen är i samband med passeringen av Frideborgsvägen.

Nu hoppas vi att vädermakterna ska vara med oss!

Ge oss snö!

God Jul och Gott nytt år önskar Styrelsen

Höstbrev och Årsmöte 2020

Då var planeringen för vad vi hoppas en snörik vinter igång.

Våra ledansvariga har börjat förberedelserna inför en härligt skotervinter. Det är tack vara våra ledansvariga som vi kan hålla lederna öppna för er att njuta på. Klubben behöver fler som vill arbeta med lederna och just nu framför allt i FORSBACKA. Så är du intresserad eller känner någon som är det kontakta vår ordförande.

Närmast i planeringen för klubben är snöskoternsdag som anordnas den 24 oktober. Ni kommer kunna träffa på representanter från klubben på BikeTown i Gävle.

Där efter är det klubbens årsmöte:

Tid: Onsdag, 4 november kl 18.00
Plats: Sören Thyr Industrigatan 12

Vi planerar för fler aktiviteter under säsongen och mer om de kommer senare på hemsidan samt på facebook och självklart kommer vi även i år att arrangera förarbevisutbildningar.

Kör nu försiktigt i vinter och var rädda om er och andra som ni möter på leden. Gävle skoterklubb vill att ni respekterar förbudsområden och möten med andra tex skidåkare, gående, barn eller hästar.

Det är inte tillåtet att köra på allmän väg, utom när du ska korsa vägen, eller köra kortast möjliga sträcka om terrängen är oframkomlig. Då är hastighetsgränsen 20 km/tim.

För fler regler se fliken snöskoterregler.

Vi hoppas vi ses i lederna i vinter!

/Styrelsen

Sommaruppehåll 2020

Vi kan tyvärr konstatera att detta var den sämsta vintern på många år.

Klubben hann bedriva några förarbevisutbildningar i slutet av november / början december innan vi hade några månader helt utan snö.

Det kom lite snö i början av mars men tyvärr inte tillräckligt för att det skulle kunna vara möjligt att börja preparera leder. Den dåliga snötillgången ledde även till att vi fick ställa in många av våra planerade aktiviteter.

Men nu ser vi framåt och hoppas att ni alla kommer få en härlig sommar. Vi kommer under hösten börja planera nästa skotersäsong och får hoppas på att den blir bättre än denna.

Vi vill även passa på att påminna om att ni kan spara pengar samt sponsra klubben genom att försäkra er skoter hos Svedea. För att få rabatten och även ge pengar till klubben är det viktigt att ni fyller i klubbtillhörighet när ni tecknar försäkringen. Det går även att ange i efterhand. Se länk här till Svedea

Med förhoppning om mycket snö nästa säsong får ni ha det så bra i sommar!

/Styrelsen

https://www.svedea.se/snoskoterforsakring/for-klubbar

Aktiviteter 2020

Skoterklubben kommer genomföra grillkvällen i Långbroarna trotts att det inte finns någon snö att åka skoter på

Grillkväll i Bomhus lördagen 2020-01-25

Grillkväll i Långbroarna Bomhus vi tänder grillbrasorna ca 14.00 så att glöden är fin till 15.00 kom och njut av värmen från grillglöden, umgås med likasinnade skoteråkare, och prata bort några timmar. ALLA är välkomna! Frågor ring: Per-Olov Enlund 073-650 97 38.(Endast kvällstid)

Vi får hoppas att snön kommer snart så att vi kan genomföra övriga aktiviteter med. De datum som gäller är:

Uppdatera 2020-01-29

Tyvärr kommer vi ställa in följande aktiviteter på grund av att snön inte kommit

  • 2020-02-01 Dagsresa till Kungsberget
  • 2020-02-08 DEMO-dag / Veteran och familjedag tillsammans med Biketown
  • 2020-02-15/16 Gläntanresan

Mvh//Styrelsen

God Jul och Gott Nytt År

Välkommen till Gävle skoterklubb!

Sedan årsmötet har nu föreningen en ny ordförande då Stig efter många års arbete nu lämnat över till Johan. Kontaktuppgifter till honom finns under klubb info.

Våra skoterkurser är igång och kommer pågå löpande under vintern. De första eleverna är redan klara med sina förarbevis. Läs mer på sidan om förarbevisutbildning.

Vi vill även tipsa om våra aktiviteter i vinter

  • 2020-01-25 Grillkväll i Bomhus
  • 2020-02-01 Dagsresa till Kungsberget
  • 2020-02-08 DEMO-dag / Veteran och familjedag tillsammans med Biketown
  • 2020-02-15/16 Gläntanresan

Mer information om platser och tider finns här på hemsidan under aktiviteter 2020 men även på vår Facebook sida under evenemang.

Nu får vi hoppas att det kommer massa snö snart så vi kan börja åka skoter.

Vi i styrelsen längtar i alla fall 

Väl mött i lederna!

/Styrelsen

Medlemsutskick 2019

SKOTERSÄSONGEN 2019/2020

Så börjar det närma sig en ny skotersäsong. Vi i styrelsen vill hälsa alla nya och tidigare medlemmar välkomna. Mejla gärna om ni bytt adress eller e-mail under året så att vi håller vårt register uppdaterat. Mejla då detta till vår kassör. Mejladressen är johanna_blomfeldt [snabelA] hotmail [punkt] com

Vi fortsätter att skicka ut inbjudan till årsmötet samt information för betalning (se rutan nedan) via vanlig post men det publiceras även på hemsidan.

Vi söker medlemmar till valberedningen
Känner ni för att hjälpa klubben och styrelsen och vill ta en plats i valberedningen så vänligen kontakta någon i styrelsen.

OBS Ingen separat faktura skickas ut. 

Vi vill också passa på att påminna er om att ni hittar telefonnummer till våra ledansvariga på vår hemsida. Där finns också information om träffar och aktiviteter. Besök oss gärna både på hemsidan www.gavleskoterklubb.se samt på vår facebook sida. 

Vi hoppas att vi ses på någon av våra träffar/aktiviteter under säsongen samt på års- medlemsmötet enligt nedan.

Med vänlig hälsning
Styrelsen, Gävle Skoterklubb

Inbjudan till års- och medlemsmöte

Tid: Tisdagen den 26 november kl 18.00
Plats: Sören Thyr Industrigatan 12

Vi bjuder på fika.

Välkomna!

Veteran och familjeträffen

Tyvärr så måste klubben ställa in veteran och familjeträffen lördagen den nionde februari. Detta pga att det blivit strul med bemanningen kring träffen.

Det är dock fritt fram för de som vill att ändå åka ut och träffas samt grilla korv. Det kommer dock inte bli någon korvförsäljning/tävling från klubbens sida.